Afvalenquête

woensdag, 23 mei 2018 laat weten wat u ervan vindt

Hoe halen we driekwart afvalscheiding?

Een extra container aan huis, of meer ondergrondse containers in de wijk? Om nog meer afvalscheiding te bereiken zijn maatregelen nodig. Wat vindt u? Laat het ons weten en vul de enquête in. Dat helpt ons bij het maken van nieuw beleid over de afvalinzameling.

Enquête

Doe mee en maak kans op een diner voor 2. De gemeente verloot 2 dinerbonnen onder de deelnemers. U kunt ook anoniem meedoen, dan vult u geen e-mailadres in en loot u niet mee voor de dinerbon.

 vul hier de enquête over afval scheiden in

Liever op papier? Dat kan: bel 14 0251 en u krijgt de enquête op papier thuisgestuurd.

Waarom scheiden

Nog te veel afval belandt bij elkaar in het restafval en wordt verbrand. Dat is zonde, want zo gaan waardevolle grondstoffen verloren. Plastic, textiel, papier en glas zijn bijvoorbeeld heel geschikt voor nieuwe producten. Dan moet het wel gescheiden worden aangeleverd. Dat scheelt voor het milieu en ook in de kosten van verwerking.

Landelijk doel

De gemeente sluit aan bij het landelijke doel van 75% afvalscheiding in 2020. Als dat lukt, dan houden we de helft minder restafval (niet gescheiden afval) over. Omgerekend is dat 100 kilo per persoon per jaar. Dat kan door het inzamelen te veranderen; bijvoorbeeld door meer grondstoffen vaker of dichter bij huis op te halen.