Hoe houden we het droog bij hevige regenval?

Wateroverlast na regenval (foto: gemeente)

dinsdag, 10 oktober 2017 Waterdag: 25 oktober 10.00 - 16.00 uur in De Hoep

Zware regenbuien en lange periodes van droogte, door de klimaatverandering is dat de weersvoorspelling voor de komende jaren. Tijdens de Waterdag op woensdag 25 oktober in PWN Bezoekerscentrum De Hoep, leert en ervaart jong en oud hoe we ons kunnen beschermen tegen wateroverlast. Ex-weervrouw Helga van Leur is ook dit jaar weer van de partij om het Weerbericht 2050 te presenteren.

Van alles te doen

Op woensdag 25 oktober is iedereen tussen 10.00 en 16.00 uur van harte welkom bij PWN Bezoekerscentrum De Hoep in Castricum. Op de Waterdag in Castricum kunnen jong en oud terecht voor excursies en exposities, lezingen en presentaties over onderwerpen als: overstromingen en droogte, stijgende zeespiegel en dijkbescherming, rioolzuivering, drinkwatervoorziening en de flora en fauna.

Wat is de weersverwachting in 2050? Voormalig RTL-weervrouw Helga van Leur komt het vertellen. Voor deze en sommige andere activiteiten is vooraf opgeven noodzakelijk.

De Waterdag is een gezamenlijk initiatief van gemeenten Bergen, Uitgeest, Castricum, Heiloo, drinkwaterbedrijf en natuurbeheerder PWN, Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier en IVN. Meer informatie over de Waterdag is te vinden op www.castricum.nl/waterdag.