Inloopochtend WOZ-waarde en belastingen: 3 maart

woensdag, 14 februari 2018 van 10.00 tot 13.00 uur

Op 27 februari ontvangt u het aanslag-/beschikkingsbiljet gemeentelijke belastingen 2018. Speciaal voor iedereen die daar vragen over heeft of er meer over wil weten, organiseert de gemeente Uitgeest in het gemeentehuis aan de Middelweg een inloopochtend op zaterdag 3 maart van 10.00 tot 13.00 uur.

Belastingmedewerkers en taxateurs van de gemeente zijn deze ochtend aanwezig om informatie en uitleg te geven en vragen te beantwoorden. Wie het niet eens is met zijn aanslag, kan daar de beste en snelste oplossing vinden.

Uiteraard kunt u ook buiten deze inloopdagen tijdens openingsuren bellen als u een vraag heeft.

MijnOverheid

Als het aanslag-/beschikkingsbiljet op uw naam staat is het via www.MijnOverheid.nl mogelijk om het aanslag-/beschikkingsbiljet of het taxatieverslag van uw eigen woning digitaal in te zien en/of af te drukken.

Met behulp van DigiD kunnen het MijnOverheid-account en de gemeente Uitgeest als organisatie worden geactiveerd door het plaatsen van een vinkje. Vanaf dat moment wordt het gemeentelijke aanslag-/beschikkingsbiljet digitaal verstuurd via de Berichtenbox van MijnOverheid. Het taxatieverslag van uw eigen woning vindt u onder het tabblad ‘Persoonlijke gegevens’.

Bezwaar maken

De gemeente hoopt dat u niet direct een ‘no-cure-no-pay- bureau’ in de arm neemt als u vragen hebt of u het niet eens bent met de aanslag. WOZ-bureaus zeggen dat het indienen van uw bezwaar gratis is, maar uiteindelijk kost het de maatschappij veel geld.

De bureaus hebben recht op een vergoeding van de gemeente. De vergoedingen zijn wettelijk vastgesteld: € 246 per bezwaarschrift, € 246 per hoorzitting en € 121 tot € 242 per taxatierapport.

Stel dat uw WOZ-waarde met € 10.000 wordt verlaagd. U ontvangt dan ongeveer € 10 OZB terug. Het WOZ- bureau ontvangt van de gemeente de wettelijke vergoeding, die tot € 700 kan oplopen.

Rekenvoorbeeld OZB

Als u eigenaar bent van een woning met een WOZ-waarde van € 260.000,- is de berekening als volgt. De WOZ-waarde van de woning wordt vermenigvuldigd met 0,1292%. De OZB eigendom bedraagt: € 335,92.

<< eerste < vorige 1 2 volgende > laatste >>