Magisch en fantastisch realisme in hal gemeentehuis

woensdag, 16 mei 2018 vanaf 16 mei tot en met 24 juni

Vanaf woensdag 16 mei exposeert Gerd Wilfert in de hal van het gemeentehuis met een collectie schilderijen in de trant van het hedendaags magisch of fantastisch realisme, waarbij licht en schaduw een vooraanstaande rol spelen. Luchtballonnen over landschappen met merkwaardige objecten in waterpartijen en stadsgezichten in een vreemde omgeving met gebouwen onder een glazen koepel, zijn belangrijke inspiratiebronnen voor Gerd. In een aantal schilderijen "verbergt" hij een Coca-Colaflesje, blikje of reclame-uiting.

Gerd Wilfert (1949) is opgegroeid in Denemarken en woonde en werkte onder andere in Kopenhagen, Amsterdam, Huizen, St. Vallier de Thiey (Frankrijk) en sinds 2011 in Enkhuizen. Hij nam deel aan vele tentoonstellingen, zoals in Kopenhagen, Cannes, Parijs, Antibes, Knokke, Laren, Rosmalen, Den Haag, Nuenen, Harderwijk, Ouderkerk aan de Amstel, Zaandam, Utrecht en Amsterdam.

De expositie in de hal van het gemeentehuis duurt tot en met zondag 24 juni en maakt deel uit van de Kunstroute in Uitgeest die op zaterdag 23 en zondag 24 juni plaatsvindt.