Sportspektakel Uitgeest op woensdag 28 februari 13.00-17.00 uur

woensdag, 14 februari 2018 voor alle kinderen van 6 tot 12 jaar

Op woensdag 28 februari kunnen alle kinderen in Uitgeest van 13.00 tot 17.00 uur lekker sporten, springen en Gek doen in Sporthal De Zien. Zij kunnen meedoen aan verschillende clinics en zo kennis maken met verschillende sporten. Verder zijn er luchtkussens en een stormbaan.

Voor BSO's en groepen geldt een aangepaste toegangsprijs. Zij kunnen zich per mail aanmelden bij Chantal Thomas, de buurtsportcoach van Uitgeest via c.thomas@alkmaarsport.nl Toegang is € 3,50 per persoon.

Wat doet onze buurtsportcoach?

Sinds oktober 2016 is de buurtsportcoach actief in Uitgeest. Vanaf juni 2017 is dat Chantal Thomas. Zij levert een belangrijke bijdrage aan het stimuleren tot sporten en bewegen door jongeren, ouderen en kwetsbaren. Daarnaast draagt zij bij aan de ontwikkeling van passend sport- en beweegaanbod voor deze doelgroepen.

De buurtsportcoach zorgt voor de verbinding tussen sport- en beweegaanbieders met andere sectoren zoals zorg, welzijn, kinderopvang en onderwijs en is het aanspreekpunt voor sport en bewegen in Uitgeest. Chantal Thomas werkt nauw samen met alle sportaanbieders, jongerenwerk, vluchtelingenwerk, scholen, etc. De woorden van huisarts van Wijk in een van zijn wekelijkse columns in De Uitgeester waren haar onlangs uit het hart gegrepen. Van Wijk: ‘Want bewezen is dat mensen die elke dag een doel of activiteit hebben veel langer vitaal blijven. Een tweede belangrijke factor voor vitaliteit is sociaal contact ter voorkoming van eenzaamheid. Hoe beter je in je lijf zit, hoe beter in je hoofd. En hoe beter in je hoofd, hoe beter in je lijf!’

Activiteiten voor 2018

Het nieuwe jaar is weer gevuld met nieuwe sport- en beweegactiviteiten. Voor kinderen en jongeren wordt in de voorjaarsvakantie en herfstvakantie een Sportspektakel gehouden. In samenwerking met het Zienhouse komt er dit jaar ook een jongerenactiviteit. In mei wordt een sportdag gehouden voor de basisscholen Molenhoek, Vrijburg en de Binnenmeer. Elke donderdag van 11.00 tot 11.30 uur kunnen ouderen die slecht ter been zijn nog steeds meewandelen met ‘Uitgeweest’ vanaf het Geesterheem.

Deze maand januari zijn de weerbaarheidstrainingen gestart voor kinderen van 8 tot 12 jaar. In het voorjaar en najaar gaat het project Fit & Vitaal 60+ van start, waarbij ouderen mee kunnen doen aan een gratis fittest. Daarnaast kunnen ze zich opgeven voor een acht weken durend sportprogramma.

<< eerste < vorige 1 2 volgende > laatste >>