TOZO inkomens- ondersteuning

Coronacalculator

Wilt u weten of u in aanmerking komt voor een van de (andere) corona steunmaatregelen? VNO-NCW en MKB-Nederland maken het makkelijk met de coronacalculator. Met de calculator berekent u welke coronaregelingen uw onderneming kunnen helpen.

TOZO

Voor zelfstandig ondernemers met een levensvatbaar bedrijf, die tijdelijk in de knel zitten, is er een regeling voor inkomensondersteuning. Dit is de Tijdelijke Overbruggingsregeling Zelfstandig Ondernemers (TOZO). De TOZO3-regeling geldt van 1 oktober 2020 tot 1 april 2021. Vanaf 1 april tot 1 juli 2021 geldt de TOZO 4. De eerder aangekondigde vermogenstoets onder TOZO 4 vervalt.

Wilt u meer weten over de regeling voor tijdelijke inkomensondersteuning. En wilt u weten of u als ondernemer in aanmerking komt voor deze financiële ondersteuning? Kijk dan op de IMK Instituut voor Midden en Kleinbedrijf

TOZO  aanvragen

U wilt de TOZO aanvragen: de gemeente werkt hiervoor samen met het Instituut voor het midden- en kleinbedrijf (IMK). Als u uw contactgegevens aan het IMK doorgeeft, neemt een medewerker van IMK contact met u op en een aanvraagformulier sturen. U kunt uw contactgegevens mailen aan uitgeest@imk.nl.

Hulp bij TOZO-aanvraag

Bedrijven bieden ondernemers hulp bij het aanvragen van de Tozo regeling. Deze hulp is niet altijd kosteloos.

Hebt u hulp nodig bij het aanvragen van TOZO? U kunt dit aangeven in uw mail aan IMK: uitgeest@imk.nl.

Naar het overzicht