54 sociale nieuwbouwwoningen bijna klaar

In Uitgeest levert Kennemer Wonen binnenkort 54 nieuwe sociale woningen op aan de J.E. de Witstraat, Hogeweg en Middelweg. Na de sloop van de oude woningen op deze locatie, zijn 54 nieuwe woningen gebouwd. Ze zijn duurzaam en energiezuinig. 

Dinsdagmiddag 16 januari 2024 onthulden Krista Walter, directeur-bestuurder van Kennemer Wonen en Jan Schouten, wethouder gemeente Uitgeest, 2 fraai versierde kopgevels. Dit feestelijke moment werd gevierd met (terugkerende) bewoners, omwonenden, samenwerkingspartners en collega’s.

Op kopgevels van de huizen staan op tegeltableaus in totaal 4 verschillende afbeeldingen van vogels. Deze passen bij de vogelrijke buurt. In de woningen zelf zijn ook diverse voorzieningen gemaakt voor vogels om te kunnen nestelen en broeden. 

Betaalbare huurwoningen

In totaal bouwt Kennemer Wonen op deze locatie 28 3-kamer appartementen en 26 grondgebonden woningen. 8 bewoners van de oude woningen, keren weer terug. Een aantal van de overige woningen wordt met voorrang verhuurd aan huurders van Kennemer Wonen in Uitgeest die 65 jaar of ouder zijn en in een sociale (eengezins)woning wonen, waarbij de slaapkamer op een andere verdieping ligt dan de woonkamer. Of een appartement dat alleen bereikbaar is met een trap. De woningen die deze huurders achterlaten, komen beschikbaar voor andere woningzoekenden. 

Door deze doorstroming kunnen oudere Uitgeesters nog jarenlang wonen in een voor hen geschikte woning en komen er sociale huurwoningen vrij voor gezinnen. Kennemer Wonen en de gemeente zorgen er zo voor dat mensen in Uitgeest kunnen blijven wonen in een voor hen passend huis.

Samenwerking

De gemeente, Kennemer Wonen en toenmalige bewoners hebben veel samengewerkt aan het plan. Het resultaat is dat de woningen goed in het straatbeeld van Uitgeest passen en helemaal aansluiten bij de wensen van deze tijd. De komende maanden worden de woningen afgebouwd, installaties aangebracht en de openbare ruimte ingericht. De eerste woningen worden in maart opgeleverd. Eind mei is het hele project klaar.