Burgemeester en boswachter bij de Wissel

Leerlingen van Basisschool De Wissel hebben hun schoolplein vergroend. Samen met de burgemeester en een boswachter staken zij de handen flink uit de mouwen. De actie was onderdeel van de 3e GroenSpoor Plantestafette.

Eerder hebben de leerlingen samen met ouders plantvakken gemaakt, door tegels uit het plein te wippen. In die plantvakken werden nu inheemse heesters geplant en bloemen gezaaid. Ook zijn er struiken uit het PWN Duingebied. Daar waren te veel struiken, terwijl basisschool de Wissel juist heel blij was met het extra groen.

De klas van juf Ellen ging met Burgemeester Nieuwland naar het schoolplein. 2 leerlingen mochten samen met de burgemeester de eerste struik planten met de officiële Startschop. Burgemeester Nieuwland vertelde hoe belangrijk het is om je tegels uit je tuin te vervangen door groen.

Het estafettestokje, ‘de Startschop’, werd doorgegeven aan de volgende Noord-Hollandse gemeente in de Plantestafette: Grootebroek. Na afloop kregen alle deelnemers een cadeautje mee naar huis: biologische bolletjes. Daarmee kan in het voorjaar iedereen ook thuis genieten van bloemen, en de insecten van voedsel.