Uitgeest krijgt een snel testlocatie

Vanaf maandag 31 mei hebben we een sneltest locatie in de gemeente Uitgeest. Het gaat om het voormalige Bobs Party & Events (Westerwerf 1). De  locatie is vanaf 31 mei 7 dagen per week open van 08.00 tot 18.00 uur. Een belangrijke stap in het openen van de samenleving.

Aanmelden voor een test

Voormalig Bobs Party & Events wordt ingericht met 4 testunits. In 1 unit kunnen maximaal 20 testen per uur worden gedaan. Deze locatie is geschikt door:

  • ligging,
  • beschikbaarheid en omvang van het pand,
  • bereikbaarheid en
  • parkeergelegenheid.

De bezoekers zijn kort op de locatie (testen en weer weg).

Vaccineren en testen belangrijk voor openen samenleving

Snel testen helpt om sociale activiteiten op een veilige manier eerder mogelijk te maken. Eerder werd al bekend dat inwoners van Uitgeest zich konden laten vaccineren in hun eigen woonplaats. Nu hebben inwoners ook de mogelijkheid om een sneltest te doen als ze naar een leuk event willen.

Toegangstesten voor iedereen toegankelijk

Het kabinet wil testen inzetten om sociale activiteiten op een veiligere manier eerder mogelijk te maken. Corona Sneltest Nederland BV en Stichting Open Nederland werken in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) aan het tot stand brengen van landelijke dekking van testcapaciteit. Met als doel om toegangstesten voor iedereen toegankelijk te maken.

Naar overzicht