Maak uw eigen route met de nieuwe wandelnetwerkkaart in onze regio

Vanaf vandaag is er een papieren routekaart voor het wandelnetwerk binnen onze regio, namelijk Regio Alkmaar. Hiermee kunt u uw eigen wandelroute samenstellen. Het Wandelnetwerk Noord-Holland bestaat uit honderden kilometers aan wandelpaden. Deze wandelpaden lopen door afwisselende landschappen. U kunt wandelen in weidse polders, uitgestrekte bossen, schilderachtige dorpen en historische steden.

'Bij de Alkmaar Store (VVV) kregen ze regelmatig de vraag naar een papieren routekaart van het wandelnetwerk. Daar hebben we nu met de regio op ingespeeld', vertelt wethouder Judie Kloosterman. Dit past helemaal binnen de doelstelling van de nieuwe toeristische visie die met de 6 gemeenten is gemaakt. 

Veel moois te ontdekken

'De routekaart is een uitnodiging om de natuurlijke schoonheid en het cultureel erfgoed van de Regio Alkmaar te ontdekken,' vertelt wethouder Kloosterman, 'Er is zoveel moois te vinden. Een wandelroute die ik zeker kan aanraden is de Dorregeesterpolderroute in het Oer-IJ gebied die langs de oevers van het Uitgeestermeer loopt. Bij het plas-drasgebied kunt u kiezen welk pad u neemt en nog leuker is het om hier via de bruggetjes van het ene naar het andere pad te lopen. Ook wandelt u langs de Dorregeestermolen, een achtkante bovenkruier, en de buurtschap Groot Dorregeest. Trek erop uit en laat u verrassen!'

Waar te krijgen

U kunt de kaart voor € 5,50 kopen bij de Alkmaar Store (VVV) op het Waagplein, de VVV-punten in de regio of online via vvvwebshop.nl.

De wandelnetwerk regiokaart is mogelijk gemaakt door gemeenten Bergen, Uitgeest, Castricum, Heiloo, Dijk en Waars en Alkmaar en ontwikkeld in samenwerking met de Alkmaar Store (VVV).