Vajèn van Velzen nieuwe kinderburgemeester Uitgeest

Vajèn van Velzen is gekozen als de nieuwe kinderburgemeester van Uitgeest voor het schooljaar 2024-2025. Ze neemt de ambtsketen over van de kinderburgemeester van schooljaar 2023-2024, Vesper Snijder. 

De kinderburgemeester helpt de burgemeester bij verschillende bijeenkomsten en activiteiten. Bijvoorbeeld bij Koningsdag, Dodenherdenking, de Huttenweek en het Nieuwjaarsconcert. Ook vertegenwoordigt de kinderburgemeester de kinderen van Uitgeest over onderwerpen die zij belangrijk vinden en waar zij aandacht voor willen.

In haar klas, groep 7 op het Kornak, werd Vajèn verrast door burgemeester Sebastiaan Nieuwland. Ze kreeg hier te horen dat ze uit 13 kandidaten is gekozen als nieuwe kinderburgemeester. 

Vajèn is al zeer actief in Uitgeest. Zo hielp ze met het opknappen van het zwembad, zamelde ze geld in voor het goede doel op de Koningsmarkt, helpt ze regelmatig mee in het Hertenkamp en werkte ze mee aan het opruimen van haar wijk de Waldijk. Ook zit ze al 2 jaar op rij in de leerlingenraad van haar school. Ze wil als kinderburgemeester Uitgeest graag nog verder vooruit helpen.

Vajèn wordt officieel geïnstalleerd tijdens de raadsvergadering van 26 september 2024.