Aandacht voor elkaar

Het coronavirus raakt ons allemaal. In ons werk, onze vrije tijd en het contact met familie en vrienden. Na ruim een half jaar slaat coronamoeheid toe, juist nu besmettingen weer toenemen. Ondernemers krijgen harde klappen, banen zijn onzeker en jongeren worden beperkt in hun doen en laten. Mensen voelen zich sneller eenzaam, zeker nu de dagen korter worden, het virus hardnekkig blijkt en we niet weten wanneer ons leven weer normaal wordt.

Samen de schouder onder landelijke actie

Volhouden wordt lastiger. Daar hebben we elkaar dan ook hard bij nodig. Daarom zetten we vanaf 6 oktober samen de schouders onder de actie 'Aandacht voor elkaar'. Een landelijk initiatief om nog meer naar elkaar om te kijken. En om aandacht te geven aan elkaars verdriet, teleurstelling en onzekerheid. Zo blijven we elkaar vasthouden, ook op 1,5 meter afstand.
 
Overal in het land bloeien mooie, hartverwarmende acties op. Mensen staan voor elkaar klaar in coronatijd: een kort bezoekje aan de deur, een kaartje in de brievenbus, boodschappen voor elkaar doen, een verhalenavond of even een telefoontje. We kunnen
veel voor elkaar doen.

Deel je verhaal met ons 

Heb jij een goed idee of initiatief, waarmee je klaar staat voor anderen? Of wil je graag je verhaal vertellen? Deel dan je ervaringen en idee├źn met #aandachtvoorelkaar en op Aandacht voor elkaar. Alle activiteiten en verhalen verzamelen we de komende tijd
op deze website.

We hopen dat de mooie voorbeelden een inspiratie voor anderen zijn om nog meer naar elkaar om te kijken. Zo brengen we met elkaar de beweging op gang.

Naar overzicht