De Koog Noord mogelijk als eerste aardgasvrij

De komende jaren zetten we samen met u stappen om duurzamer te worden. In de wijken De Koog en het Oude Dorp is het technisch mogelijk om voor 2030 over te stappen op een gezamenlijk warmtenet. Dat blijkt uit de eerste resultaten van een onderzoek naar de haalbaarheid. De Koog Noord zou mogelijk als eerste aan de beurt kunnen zijn. De gemeenteraad wordt op 19 november geïnformeerd. Deze bijeenkomst is voor inwoners live te volgen via OSU radio en TV en uitgeest.notubiz.nl. We zullen hier de komende periode nog uitgebreid bij u op terug komen langs deze weg.

Inwoners kunnen laten weten wat zij vinden van aardgasvrij wonen en energie besparen. Uitgeest heeft in november het platform Ik Denk Mee Over Uitgeest gelanceerd, waarop Uitgeest inwoners betrekt bij diverse projecten. De enquête Aardgasvrije Wijken staat vanaf 12 november online. Duurzaam Uitgeest Energie Coöperatie (DUEC) verloot onder de deelnemers een aantal warmtescans, waarmee u kunt zien hoe energiezuinig uw huis is en wat u nog meer kunt doen om te besparen.

Op de website kunt u zich aanmelden voor de warmtescan, diverse acties of deelname aan de op te richten klankbordgroep Warmte.

Naar overzicht