Hogere telecommunicatiemast zorgt voor voldoende dekking

Het college heeft Towerlink Netherlands BV een omgevingsvergunning verleend voor het plaatsen van een hogere mobiele telecommunicatiemast bij Populierenlaan 43. Tegen het genomen besluit kunt u tot 31 mei bezwaar indienen.

Op deze locatie is al een zendmast met antennes van KPN aanwezig van 20 meter hoog. De nieuwe zendmast wordt ongeveer 10 meter hoger.

Voor steeds meer toepassingen

De dekking van de huidige mast is nu nog ontoereikend. Om de mobiele internettoepassingen optimaal te laten functioneren is het plaatsen van een hogere mast noodzakelijk. Naast bellen wordt het mobiele internet ook voor andere toepassingen gebruikt. Steeds meer maatschappelijke organisaties maken gebruik van het netwerk, zoals de ambulancedienst, de politie en het openbaar vervoer. Ook wordt het bijvoorbeeld gebruikt voor het versturen van een NL-Alert bericht in geval van noodsituaties.

Niet openbaar toegankelijk

Het plan past niet binnen het bestemmingsplan, omdat de bouwhoogte wordt overschreden. Voor de bestaande zendmast is in het verleden een vergunning verleend, deze staat er dus legaal. Het college kan afwijken van de regels uit het bestemmingsplan en heeft besloten dat te doen.

Bent u het niet eens met dit besluit?

Dan kunt u bezwaar maken voor 31 mei. In dat geval adviseren wij u om eerst telefonisch contact met ons op te nemen: telefoon 14 - 0251

Wilt u na dit gesprek alsnog bezwaar maken? Dan kunt u tot en met 31 mei een bezwaarschrift indienen.

Naar overzicht