Informatieavond over tunnel en traverse bij station

Op dinsdagavond 26 november was er een informatiebijeenkomst over de traverse en fietstunnel in het Stationsgebied.

Tweede middenperron en traverse

Uitgeest krijgt op termijn een tweede middenperron. Dit is nodig door de komst van een ‘metroachtige’ spoorverbinding in het kader van het Programma Hoogfrequent Spoorvervoer (PHS) Alkmaar-Amsterdam. Ook komt er een traverse (loopbrug) naar de perrons. Op een van de informatiewanden liet ProRail zien hoe de sporenloop wordt aangepast.

Op de eerdere informatiebijeenkomst op 14 mei konden bezoekers hun voorkeur binnen het beschikbare budget aangeven. ProRail, de gemeente en ingenieursbureau Movares zijn met deze informatie aan de slag gegaan. Zij komen nu uit op een voorkeursvariant voor de traverse. Deze werd toegelicht bij een van de informatiewanden. ProRail is verantwoordelijk voor het ontwerp en de aanleg van de traverse.

Fietstunnel

De fietstunnel kan op verschillende manieren worden opgeknapt. Aanwezigen konden tijdens de bijeenkomst hun stem uitbrengen over de aanpak.

Schets Anna van Renesseplein

Ook liet de gemeente een schets zien van de mogelijke nieuwe invulling van het Anna van Renesseplein. Het plein wordt opnieuw ingericht, omdat de traverse hier uitkomt. Er komen woningen en de fietsenstallingen worden verplaatst.

Vervolg

Tot slot gaf ProRail uitleg over de omgevingsonderzoeken, onder andere archeologie, geluid en water. In het voorjaar volgt hierover een nieuwe informatieavond.

Document

Naar overzicht