Lintjesregen in eigen achtertuinen

Burgemeester Nieuwland heeft op maandag 26 april 4 Koninklijke onderscheidingen uitgereikt aan 4 inwoners van Uitgeest. Vanwege corona was er dit jaar geen ontvangst van de gedecoreerden op het gemeentehuis mogelijk, maar werden de decorandi thuis met een bezoek in de tuin vereerd. Dat zorgde voor veel blije en verraste momenten. Naast het Lintje had de burgemeester voor elke decorandus een mooi bos bloemen en taart.

De nieuwe leden van de orde van Oranje-Nassau uit de gemeente Uitgeest zijn:

De heer Dibbets

Gedecoreerde de heer Dibbets

De heer Arie Dibbets – in 1986 gestart met vrijwilligerswerk voor de Postma-stichting (papierinzameling voor de kerk), tien jaar daarna actief geworden bij voetbalclub F.C. Uitgeest (aanleg en onderhoud van het groen), sinds 2000 contactpersoon voor de Protestante kerk in Uitgeest). Benoemd tot lid in de orde van Oranje Nassau. •

Mevrouw Koopman - Kuijl

Gedecoreerde mevrouw Koopman-Kuijl

Mevrouw Rina Koopman - Kuijl – twintig jaar gewerkt voor Defensie, in die tijd elf keer uitgezonden naar oorlogsgebieden, tijdens de uitzendingen ingezet als OK-assistente, twee dagen per week actief als decubitusverpleegkundige in het Rode Kruisziekenhuis in Beverwijk. Benoemd tot lid met de zwaarden in de orde van Oranje Nassau.

Gedecoreerde de heer Beentjes

De heer Wim Beentjes – sinds 1965 lid van voetbalclub F.C. Uitgeest, daar medeoprichter van de supportersvereniging, waarbij hij penningmeester en voorzitter was. Via de supportersvereniging organiseerde de heer Beentjes dat ouderen die slecht ter been zijn, van en naar de wedstrijden werden vervoerd. Benoemd tot lid in de orde van Oranje Nassau.

 Mevrouw de Wit – Daalder

Gedeoceerde mevrouw Daalder met familie

Mevrouw Wies de Wit – Daalder – sinds 1964 betrokken bij de Plattelandsvrouwen en later vrouwen van nu, voorzitter van de afdeling Uitgeest van Amnesty International, vanaf 2007 voorzitter en telefoonwacht bij de ANBO en eindredacteur van het infoblad van de Stichting Uitgeester Senioren. Benoemd tot lid in de orde van Oranje Nassau. 

Naar overzicht