Locaties clusterplaatsen

Op 6 mei nam het college een definitief besluit over de locaties van de clusterplaatsen van Uitgeest. We hebben veel zienswijzen ontvangen.

Locatiecriteria

Wij hebben alle zienswijzen zorgvuldig bekeken en behandeld. We hebben daarbij steeds gekeken naar de locatiecriteria. Criteria als bereikbaarheid en veiligheid voor de inwoners en het verkeer zijn erg belangrijk. We realiseren ons dat sommige keuzes impact hebben op de woonomgeving. Ook leverde het dilemma‚Äôs op, want een kleine wijziging heeft soms gevolgen voor een grotere groep mensen. In die gevallen hebben we zoveel mogelijk in overleg met de betrokkenen een oplossing gezocht. Op de pagina nieuwe verzamelplaatsen (clusterplaaten) vindt u een overzicht van alle zienswijzen en onze reactie daarop. Daar staat ook het definitieve besluit en de nieuwe kaarten met de clusterplaatsen.

Werkzaamheden

Omdat we in juni 2020 de nieuwe clusterplaatsen willen gebruiken, worden de komende weken voorbereidende werkzaamheden gedaan om de tegels voor de clusterplaatsen te plaatsen.

Vragen over de clusterplaatsen kunt u mailen naar grondstoffen@debuch.nl. Voor meer informatie of vragen over afval, de clusterplaatscriteria en het grondstoffenplan, kunt u terecht op de pagina nieuwe verzamelplaatsen (clusterplaatsen).

Naar overzicht