Duurzaam Bouwloket

Het Duurzaam Bouwloket biedt u onafhankelijk en gratis advies over duurzaam (ver)bouwen, zonnepanelen, zonneboilers en het besparen van energie.  Dankzij slimme, duurzame maatregelen kunt u energie besparen en uw woonlasten verlagen.

Omgevingsvergunning

Indien u een warmtepomp wilt gaan plaatsen bij uw (bestaande) pand heeft u hiervoor wellicht een omgevingsvergunning nodig. Dit is afhankelijk van een aantal variabelen. Over het algemeen is een buitenunit van een warmtepomp die op de grond staat in de voortuin of een naar openbaar gebied gekeerd en hoger dan 1 meter, met of zonder ombouw, vergunningsplichtig. Indien u de buitenunit aan de gevel bevestigd dan is dit tevens vergunningplichtig.

Het kan u veel tijd en geld besparen om eerst de haalbaarheid van uw plan te laten controleren. Dat doet u door een principeaanvraag (vooroverleg) in te dienen. U stuurt alleen een schets en foto's op, officiƫle tekeningen zijn nog niet nodig. Op basis daarvan kunnen wij de slagingskans inschatten.

Via de website omgevingsloket is het mogelijk een vergunningscheck uit te voeren. Of u kunt contact opnemen met de gemeente Uitgeest.

Website Duurzaam Bouwloket

Op de website van het Duurzaam Bouwloket vindt u ook handige tips voor kleine ingrepen. Bekijk de mogelijkheden voor uw woning of antwoord op vragen over duurzaam (ver)bouwen en energie besparen.