Energiescans Uitgeest

U kunt veel energie besparen en duurzaam opwekken. Daarom bieden gemeente Uitgeest en Green Biz IJmond gratis energiescans aan de eerste 100 deelnemers ter waarde van €350. Deze scans worden uitgevoerd door adviesbureau Klimaatroute.

Maak gebruik van de gratis energiescan

Met de energiescan brengt de Klimaatroute in kaart waar u in uw bedrijf energie kunt besparen en welke mogelijkheden u heeft voor duurzame opwek. Van deze scan ontvangt u een digitaal rapport en binnen twee weken volgt een persoonlijk gesprek. Daarna kunt u zich in ieder geval een jaar zonder verdere kosten laten begeleiden en adviseren. De energieadviseur begeleidt u bij het implementeren van maatregelen met in totaal tussen de vier tot tien contactmomenten. Of het nu gaat om de besparingsmaatregelen, het beoordelen van de offertes of financieel advies over de investering in energiebesparing of energie opwekken. Meld u aan via info@klimaatroute.nl of 020-7009438. Meer informatie kunt u vinden op Green Biz IJmond 

Wetgeving verandert

Energie besparen is niet altijd vrijblijvend. Door het gewijzigde Activiteitenbesluit geldt voor bedrijven met een jaarlijks elektriciteitsgebruik van meer dan 50.000 kWh of een gasgebruik van meer dan 25.000 m3 een besparingsverplichting. Kunt u de energiebesparende maatregelen in minder dan 5 jaar terugverdienen, dan bent u verplicht de in het Activiteiten besluit opgenomen maatregelen te nemen. Voor de overheid is deze verplichting een extra reden om door te gaan met het stimuleren van energiebesparing. Hierin neemt Klimaatroute tevens een adviserende rol in. Klimaatroute brengt voor u in kaart of en welke maatregelen uit het Activiteiten besluit voor u van toepassing zijn. Op RVO vindt u meer over de informatieplicht.

Hebt u een lager jaarlijks elektriciteitsgebruik dan 50.000 kWh of een gasgebruik van 25.000 m3? Dan loont energie besparen en opwekken evengoed: u zorgt beter voor het milieu en bespaart op uw energierekening.