Kindcentrum Cornelis

Op de plek van de voormalige Paltrokschool is het nieuwe kindcentrum Cornelis gebouwd. In het nieuwe, duurzame gebouw van Kindcentrum Cornelis komen de voormalige basisscholen Molenhoek en Vrijburg bij elkaar. Het nieuwe kindcentrum biedt zowel onderwijs als opvang onder één dak. 

Kinderopvang De Wereld, onderdeel van Tabijn Opvang BV, biedt peuteropvang voor kinderen van 2-4 jaar. Ook bieden zij vroeg- en voorschoolse educatie en voorschoolse- en naschoolse opvang. Het gebouw is van 7.30 tot 18.30 uur open voor kinderen en ouders. 

Na de herfstvakantie in 2022 werd het gebouw al in gebruik genomen door de peuteropvang, 11 januari 2023 ging het gebouw open voor alle kinderen. Op 25 januari 2023 vond de feestelijke opening plaats. 

Inrichting schoolzone

Rondom het kindcentrum is een nieuwe inrichting gerealiseerd volgens de richtlijnen van een schoolzone. Zo staat de tekst ‘SCHOOL’ op de rijweg en wordt de schoolzone gemarkeerd door gekleurde palen langs de weg. Er geldt een maximum snelheid van 30 km per uur. Alle maatregelen leiden tot een lagere snelheid van het autoverkeer zodat de verkeerssituatie rond de school veiliger is.

Verder zijn er kiss & ride stroken gerealiseerd. En op het schoolplein zijn ruime opstelplaatsen voor (bak)fietsen. Dit om te stimuleren dat kinderen met de fiets naar school worden gebracht.

Groen, verlichting en riool

De bomen rond het nieuwe kindcentrum zijn behouden gebleven. Daarnaast zijn er 7 nieuwe bomen geplant. Dat hebben de kinderen van groep 5 van het kindcentrum gedaan, samen met wethouder Jan Schouten. 

Verder zijn er aan beide kanten van de weg groenstroken aangelegd met verschillende soorten heesters. Voor de verlichting zijn rondom het gebouw nieuwe lichtmasten geplaatst met LED-lampen. 

Verder is er een nieuw gescheiden rioolsysteem aangelegd. Het bestaande riool was verouderd en aan vervanging toe. Via dit gescheiden rioolsysteem wordt vuilwater naar de waterzuivering en regenwater naar sloten afgevoerd.