Jeugd en Jongerenraad

Wat doen wij?

De jeugd en jongerenraad is actief bezig met het jeugdbeleid van de gemeente Uitgeest. De raad behartigt de belangen van de jeugd en jongeren in Uitgeest zo goed mogelijk. Onder andere door onze projecten merken wij wat er speelt onder de jeugd en jongeren in ons dorp. Wij geven gevraagd of ongevraagd advies aan het gemeentebestuur. Verder adviseren wij over uiteenlopende jeugdvraagstukken die de politiek signaleert. Ook zien wij het als onze taak om kinderen op jonge leeftijd kennis te laten maken met politiek en hen hiervoor te enthousiasmeren. Een voorbeeld hiervan is ons jaarlijkse project ‘Jongeren en Politiek’, waarin wij de kinderen van alle groepen 7 in Uitgeest meer leren over wat politiek is en hen actief laten deelnemen in het politiek proces.

De Jeugd- en Jongerenraad (JJR) is opgericht in 1997 door de commissie Welzijn. Onze raad bestaat uit maximaal 10 jongeren.

Wil je meer informatie over wat wij doen? Check dan onze Facebook en Instagram, mail gerust of kom langs bij onze maandelijkse vergadering. De vergaderingen beginnen om 19.30 uur in het gemeentehuis van Uitgeest (Middelweg 28). De vergaderingen zijn openbaar.

Contact: infojjruitgeest@gmail.com