Nieuwe burgemeester in beeld

Sinds 16 september is de heer S.M. (Sebastiaan) Nieuwland geinstalleerd als burgemeester van Uitgeest. De komende periode zal burgemeester Nieuwland met zoveel mogelijk Uitgeesters en organisaties kennis maken. Daarbij wordt rekening gehouden met de (extra) Corona-voorzorgmaatregelen.

Sebastiaan Nieuwland

Sebastiaan Nieuwland is 45 jaar, getrouwd met Daniëlle en heeft twee dochters van 5 en 2 jaar. Hij is sinds 2019 werkzaam als wethouder in de gemeente Vlaardingen. Hiervoor was hij tien jaar politiek actief in zijn huidige woonplaats Heemstede.

De nieuwe burgemeester

“De vertrouwenscommissie heeft Sebastiaan Nieuwland gekenschetst als een ervaren bestuurder die Uitgeest daadkrachtig op de kaart zal zetten. Als empathisch en verbindend persoon zal hij snel in de harten worden gesloten van de Uitgeesters”, aldus Mike Zuurbier, de voorzitter van de vertrouwenscommissie. “Met zijn bestuurlijke ervaring bij meerdere gemeenten neemt hij veel kennis mee die hij goed kan inzetten in de diverse regio’s en samenwerkingsverbanden waarvan Uitgeest onderdeel uitmaakt”. 
Sebastiaan Nieuwland verwacht op korte termijn met zijn vrouw Daniëlle en twee jonge dochters in Uitgeest te komen wonen. “Uitgeest is een prachtige, veelzijdige gemeente met een trotse en bruisende gemeenschap waar wij spoedig onderdeel van hopen te zijn. Ik ben heel erg blij en voel me vereerd om als uw burgemeester te worden voorgedragen”, aldus Sebastiaan Nieuwland.