Vreemdelingenpaspoort

Informatie:

Sinds 9 maart 2014 zijn paspoorten en identiteitskaarten voor personen vanaf 18 jaar niet 5, maar 10 jaar geldig. Paspoorten en identiteitskaarten die in 2014 zijn aangevraagd, vervallen in 2024.

Wij verwachten dit jaar veel aanvragen om paspoorten en identiteitskaarten te vernieuwen. Voorkom dat uw reisdocument verloopt. Maak daarom minimaal 3 maanden voor het verlopen van het document een afspraak en plan de afspraak buiten de zomerperiode om.

Na het aanvragen duurt het 7 werkdagen voor uw reisdocument klaar is. U kunt dan een nieuwe afspraak maken om het op te halen.

U woont u in de gemeente, maar u hebt niet de Nederlandse nationaliteit. En u kunt in uw land van herkomst geen paspoort aanvragen. U kunt dan een Vreemdelingenpaspoort aanvragen.

afspraak Vreemdelingenpaspoort aanvragen

Vraag het vreemdelingepaspoort 3 tot 6 maanden voor uw reis aan. Wij hebben voor het vreemdelingenpaspoort eerst toestemming nodig van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) en soms ook van Buitenlandse zaken.

Kosten 2024

soort kosten tarief 2024
Vreemdelingenpaspoort € 63,40

Meenemen bij 1e afspraak

  • Schriftelijke bewijs waarmee u aantoont dat u geen paspoort bij uw eigen autoriteiten kunt aanvragen.
  • Uw geldige verblijfsvergunning type I, II of V (titel 25).
  • Uw buitenlands paspoort en uw vorige vreemdelingenpaspoort (als u dat hebt).
  • Een pasfoto die voldoet aan de eisen voor pasfoto’s.

Jonger dan 18 jaar? Neem dan ook mee:

Vervolgafspraak

Als er geen bezwaren zijn van het IND of het ministerie van Buitenlandse Zaken, dan krijgt u bericht van ons. U maakt daarna een vervolg afspraak om een vreemdelingenpaspoort aan te vragen.