Honden losloopgebieden

Een hond houdt u in de hele gemeente aangelijnd. Behalve in de losloopgebieden.

De gemeente heeft buitengewoon opsporingsambtenaren (boa's). Deze zijn bevoegd om u een bekeuring te geven als u uw hond niet aangelijnd hebt buiten de losloopgebieden.

Veiligheid

De eigenaar van een hond moet zorgen dat de hond geen gevaarlijke situaties of overlast veroorzaakt. Voor de omwonenden, de hond en voor medegebruikers van het loop- of fietspad en losloopgebied.

Houdt u uw hond aangelijnd totdat u het losloopgebied zelf betreedt. En lijn uw hond weer aan als u het losloopgebied verlaat.

Wijk De Koog

De losloopzone begint bij het bruggetje ter hoogte van zwembad De Zien (Zienlaan) rondom viswater De Kuil, vervolgens langs de gehele Ziendervaart tot en met het 'huttenbouwterrein'. Op het dijkje rondom Koog-Noord moet de hond aangelijnd zijn om schapen niet te verstoren.

Het Oude Dorp

In het Oude Dorp mogen honden loslopen op De Terp na de brug over de Westgeestervaart. De honden mogen niet de weilanden in.

Uitgeest-Zuid

De losloopzone begint bij het wijkpark in Kleis-West (met uitzondering van het trapveldje), door de berm van de Anna van Renesselaan, loopt over de oude Waldijk en gaat door naar het uitrenveld voor honden aan de Darse.