Fietsen en wandelen

Langs de oevers van het Alkmaarder- en Uitgeestermeer zijn fraaie fiets- en wandelroutes uitgezet, zoals de Pontjesroute. Op deze tocht maakt u diverse keren gebruik van een pontje om aan de overkant van het water uw ontdekkingsreis voort te zetten. Rondom het meer bevinden zich diverse prachtige en waardevolle natuurgebieden.

Routebeschrijvingen vindt u op Alkmaarder- en Uitgeestermeer.

Wandelnetwerk

Ook het Wandelnetwerk Noord-Holland heeft verschillende mooie wandelroutes rondom Uitgeest.

Ze starten bij:

Fietsknooppunten

De regio IJmond is aangesloten op het provinciale netwerk fietsknooppunten. U bepaalt zelf uw route en het aantal kilometers dat u wilt fietsen. Via de fietsknooppunten fietst u van knooppunt naar knooppunt en ontstaan eindeloze routemogelijkheden.

Het netwerk gaar over bestaande fietspaden en autoluwe landelijke wegen. Kruispunten in het netwerk zijn voorzien van een knooppuntnummer. Op elk knooppunt staat een informatiepaneel met een routekaart van de regio. De fietser kan bij elk knooppunt de verdere route bepalen. Langs de routes zijn borden geplaatst die de route naar de eerst volgende knooppunten aangeven.

Fietskaarten voor dit netwerk zijn verkrijgbaar bij de VVV's, recreatieschappen en bij de ANWB-kantoren en grotere boekhandels.