Kinderburgemeester

De kinderburgemeester helpt de burgemeester bij verschillende bijeenkomsten en activiteiten. Bijvoorbeeld bij Koningsdag, Dodenherdenking, de Huttenweek en het Nieuwjaarsconcert. De kinderburgemeester vertegenwoordigt bovendien de kinderen van Uitgeest over onderwerpen die zij belangrijk vinden en waar zij aandacht voor willen. 

kinderburgemeester Dean

Sinds september 2022 is Dean Hermans kinderburgemeester in Uitgeest. Hij vervult deze rol met veel enthousiasme en zet zich samen met burgemeester Sebastiaan Nieuwland in het bijzonder in voor het onderwerp pesten. Een kinderburgemeester wordt benoemd voor één schooljaar.

Voor alle kinderen van Uitgeest

De kinderburgemeester vertegenwoordigt de kinderen van Uitgeest. Wat vinden zij belangrijk en waar willen zij aandacht voor?

De kinderburgemeester gaat samen met de burgemeester op pad bij belangrijke gebeurtenissen. Bijvoorbeeld: Koningsdag, Dodenherdenking, opening van de Huttenweek of intocht van Sinterklaas. Soms is de kinderburgemeester zelf de hoofdpersoon. Bijvoorbeeld als er iets belangrijks voor kinderen is dat aandacht verdient. Dat bedenkt de kinderburgemeester zelf.

Vraag aan de kinderburgemeester

Contact opnemen met de kinderburgemeester? Dat kan door een mailtje te sturen naar kinderburgemeester@uitgeest.nl.

Nieuwe kinderburgemeester

Vanaf oktober 2023 is Vesper Snijder de nieuwe kinderburgemeester van Uitgeest. Ze zit dan in groep 8 van basisschool de Binnemeer. 6 juni 2023 kreeg Vesper te horen dat zij de nieuwe kinderburgemeester wordt. Ze moet nog officieel geïnstalleerd worden. De officiële installatie is 19 oktober 2023.