Kinderburgemeester

Kinderburgemeester Fien Reulen

Fien Reulen is de eerste kinderburgemeester van Uitgeest. Zij is donderdag 31 oktober 2019 officieel geïnstalleerd. De ambtsperiode van de kinderburgemeester duurt één schooljaar.

Eliza de Vink is benoemd tot locoburgemeester en vervult deze rol als Fien ziek is of verhinderd.

De kinderburgemeester vertegenwoordigt de kinderen van Uitgeest. Wat vinden zij belangrijk en waar willen zij aandacht voor? Fien heeft aangegeven dat ze zich wil inzetten voor sporten en bewegen.

De kinderburgemeester gaat samen met de burgemeester van Uitgeest bij belangrijke gebeurtenissen. Bijvoorbeeld: Koningsdag, Dodenherdenking, opening van de Huttenweek of intocht van Sinterklaas. Soms is de kinderburgemeester zelf de hoofdpersoon. Bijvoorbeeld als er iets belangrijks voor kinderen is dat aandacht verdient. Dat bedenkt de kinderburgemeester zelf. Ook de Jeugd- en Jongerenraad of anderen kunnen iets voorstellen.

De kinderburgemeester is een initiatief van de Jeugd- en Jongerenraad. De kinderburgemeester wordt ondersteund door de gemeente en de Jeugd en Jongerenraad van Uitgeest. Zij werken samen als team.

Contact opnemen met de kinderburgemeester? Dat kan door een mailtje te sturen naar kinderburgemeester@uitgeest.nl.