Kinderburgemeester

De kinderburgemeester helpt de burgemeester bij verschillende bijeenkomsten en activiteiten. Bijvoorbeeld bij Koningsdag, Dodenherdenking, de Huttenweek en het Nieuwjaarsconcert. De kinderburgemeester vertegenwoordigt bovendien de kinderen van Uitgeest over onderwerpen die zij belangrijk vinden en waar zij aandacht voor willen. 

Kinderburgemeester Vesper Snijder

Sinds oktober 2023 is Vesper Snijder kinderburgemeester in Uitgeest. Ze zit in groep 8 van basisschool de Binnemeer. De belangrijkste onderwerpen waar Vesper het graag over wil hebben zijn online sociaal-gedrag en sportiviteit. Een kinderburgemeester wordt benoemd voor 1 schooljaar.

Voor alle kinderen van Uitgeest

De kinderburgemeester vertegenwoordigt de kinderen van Uitgeest. Wat vinden zij belangrijk en waar willen zij aandacht voor?

De kinderburgemeester gaat samen met de burgemeester op pad bij belangrijke gebeurtenissen. Bijvoorbeeld: Koningsdag, Dodenherdenking, opening van de Huttenweek of intocht van Sinterklaas. Soms is de kinderburgemeester zelf de hoofdpersoon. Bijvoorbeeld als er iets belangrijks voor kinderen is dat aandacht verdient. Dat bedenkt de kinderburgemeester zelf.

Vraag aan de kinderburgemeester

Contact opnemen met de kinderburgemeester? Dat kan door een mailtje te sturen naar kinderburgemeester@uitgeest.nl.