Registratie / inschrijven en uitschrijven

Vluchtelingen die nu in onze gemeente verblijven, verzoeken we hun contactgegevens door te geven aan de gemeente. Om bepaalde zaken makkelijker te regelen is het handig om vluchtelingen met de Oekraïense nationaliteit in te schrijven in de Basisregistratie Personen (BRP).

Registreren van contactgegevens

Vluchtelingen die nu in onze gemeente verblijven, verzoeken we hun contactgegevens door te geven aan de gemeente. Met de gegevens krijgen we inzicht in het aantal vluchtelingen in onze gemeente en kunnen we ze benaderen als dat nodig is.

U kunt hiervoor naar de gemeente komen. Of u vult het formulier registratie Oekraïne (pdf, 177 KB) in en stuur het per mail naar opvangoekraine@debuch.nl.

Inschrijven in de Basisregistratie personen

Vluchtelingen met de Oekraïense nationaliteit kunnen zich inschrijven in de Basisregistratie Personen (BRP). Zo kunnen ze gemakkelijker zaken regelen als werk, onderwijs of een rekening openen. Hiervoor is een paspoort of ID-kaart nodig.  

Heeft een vluchteling wel de Oekraïense nationaliteit, maar geen paspoort of ID- kaart? Dan kan hij of zij een formulier registratie Oekraïense vluchtelingen (pdf, 73 KB) invullen. De gemeente neemt dan contact op met degene die dit ingevuld heeft.

Inschrijven in de BRP doet u in de gemeente waar u verblijft. Dit kan alleen op afspraak.

Verzekeringen

Oekraïners die zijn ingeschreven vallen onder aansprakelijkheidsverzekering via de gemeente, mits ze zijn ingeschreven en na 24 februari 2022 zijn binnengekomen. Contactpersoon: Berty Noom, bertynoom@debuch.nl.

Bevolkingsonderzoeken

Oekraïners die zijn ingeschreven kunnen ook een oproep krijgen voor de bevolkingsonderzoeken. Dit is vrijwillig. Het mag, maar het hoeft niet.

Uitschrijven uit de Basisregistratie personen

Let op: beslist uw gast om naar een andere gemeente te verhuizen? Dan moet hij of zij zich bij onze gemeente uitschrijven en zich in de nieuwe gemeente weer inschrijven. Dit is belangrijk voor het uitkeren van leefgeld.