Exploitatievergunning

  • In een exploitatievergunning horecabedrijf staan voorwaarden die te maken hebben met overlast, veiligheid en fatsoen.
  • Via de exploitatievergunning regelt u onder meer het soort bedrijf, de locatie, de openingstijden en het terras.
  • U vraagt een exploitatievergunning aan:
    • bij het starten, overnemen, uitbreiden of veranderen van een horecabedrijf;
    • als uw horecabedrijf een andere leidinggevende krijgt of als u andere leidinggevenden in dienst neemt;
    • en als u een terras wilt starten of uw terras wilt uitbreiden.
  • Dit geldt voor elk horecabedrijf, ook als u geen alcohol schenkt. Een horecabedrijf is bijvoorbeeld een hotel, restaurant, café, snackbar, discotheek, buurthuis of clubhuis.
  • U stuurt een ingevulde Bibob-formulier mee met de vergunningsaanvraag.

De voorwaarden voor een exploitatievergunning staan in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV).

Algemene Plaatselijke Verordening contact team Horeca