Reacties Informatieavond Meetlocatie 17 april 2024

 1. Vraag: inschrijving voor het plan Strandwal; ik ben geen inwoner van Uitgeest. Waar en hoe kunnen wij ons inschrijven voor bovenstaand plan? Prachtig plan. 
  Antwoord: Als de verkoop start, kunt u zich inschrijven bij de makelaar. De makelaar voor dit project is Brantjes. Als de appartementen in verkoop gaan, zal het niet te missen zijn in de lokale media.
 2. Vraag: Hebben de sociale koopwoningen ook een aparte slaapkamer?
  Antwoord: De meeste sociale koopwoningen hebben een aparte slaapkamer. Een enkele sociale koopwoning heeft geen aparte slaapkamer.
  Opmerking: Er zijn veel zwarte daken – welllicht beplanten met sedum? Daar is nu ook een uitgebreid plan voor in gemeente Uitgeest en de provincie.
  Antwoord: We gaan sedum op sommige daken gebruiken.
  Opmerking: veel interesse in dit nieuwbouwproject. Reactie: Als de verkoop start, kunt u zich inschrijven bij de makelaar. De makelaar voor dit project is Brantjes. Als de appartementen in verkoop gaan, zal het niet te missen zijn in de lokale media.
 3. Vraag over parkeren: is er geen andere mogelijkheid om het parkeren aan de Geesterweg (nummers 3 t/m 19)? Dit zorgt voor veel minder groen voor de deur en voor overlast qua licht in alle genoemde woningen. Meer plekken bij de Sporthal of bij de Jeu de Boules mogelijk, of tussen het gebouw zelf en de Geesterweg. 
  Antwoord: Nadat we alle afwegingen hebben gemaakt, lijkt dit de beste oplossing.
  Opmerking over het gebouw; prachtig ontwerp!
 4. Vraag: de platte daken, kan daar sedum op?
  Antwoord: Op een aantal platte daken komt sedum
  Vraag: Bergingen, zou de mogelijkheid bestaan om middels een doorgang tussen de woningen naar de bergingen te kunnen gaan? Antwoord: Vanwege de regelgeving is dit niet mogelijk.
 5. Opmerking: fantastisch gebouw.
 6. Opmerking: ik vind het een schitterend plan.
 7. Opmerking: het hoge 4 verdiepingen hoekappartement op de hoek van de Irenelaan en de Dr. Brugmanstraat. In het antwoord op de vragenlijst van 12 juli geeft de architect aan dat aan de overkant, bij de Molenhof, ook de appartementen 4 hoog zijn. Dat is onjuist. Hoek Dr. Brugmanstraat en Irenelaan is de Molenhof slechts 3 hoog. Het is een aanfluiting om op de hoek van de Meetlocatie beide hoeken 4 hoog te maken.
  Reactie: Leendert Steijger van M3 Projectontwikkeling: “Ik bedoelde te zeggen dat in de Molenhof op de hoek van de Castricummerweg en de Irenelaan ook 3 lagen en een kap worden gemaakt. De hoek Dr Brugmanstraat/Irenelaan krijgt in de Molenhof 3 lagen. 
  De hoek Castricummerweg/Irenelaan in de Molenhof heeft een markeringsfunctie dus vanaf de rotonde is dit hoge punt zichtbaar. In het project op de Meet wordt de hoogte op de hoek Dr Brugmanstraat/Irenelaan gemaakt om ook weer een baken te zijn voor de mensen die komend vanaf de Langebuurt naar het plan lopen.